Kan dere tro at 2018 er allerede 31 dager gammel? Og tenk kun hva alt skjedde i denne tid. I min omgivelse kom 2 barn til verden. Mannen & jeg gjørte planer til våre ferje i mai. Jeg tenkte om mine framtidensmål, forkastet de og bestemmte at jeg akkurat nå lever best helt uten mål. Isteden hører jeg kun på min magefølelse. Og imens gleder jeg meg, at vi endelig har fått en riktig fin vinter i Horten.

Winter in Horten

Vinter i Horten – jeg er virkelig glad om det

Det er fortsatt en tema for meg å leve intuitiv – å når jeg ser tilbake til de siste dagene, ser jeg at jeg klarte det stort sett ganske god å høre på det magen sier til meg. Nøkkeln glemt? Skal jeg går halv en time til mannens jobb og hente den – eller er det ikke den bedre idè til å vente i biblioteken til han er ferdig med meg og kan hente meg? Resultat var en avslappet ettterlunchstid hvor jeg leste litt her og der. Det var morsomt å finne ut at den gamle tyske lyrikker Heinrich Heine fant veien til Oslofjorden.

Nachmittag in der Bibliothek

Det var gøy å tilbringe litt tid i bibliotek – og lese gamle tyske lyrikk.

I det hele var januar en måned hvor jeg brukte masse tid til å lese – eller høre til noveller. På program stod Paris for one av Jojo Moyes, Als wir Schwestern waren skrevet av Marie Jansen og Rosen, Tulpen, Nelken fra Heike Wanner. Men romanen som hadde den største indrykk på meg var The Remains of the Day fra Kazuo Ishiguro. Kanskje fordi det er for meg selv en tema på tiden: Hva slags livet er det jeg vil ser tilbake i noen år?  Forslag for en lykkelige livet fikk jeg dessuten fra Mark Wiking og hans bok The little book of hygge: The danish way to live well. Det jeg forstod er at et lyggelig liv  har mye å gjøre med å være sen i vendingen, god mat og tid til å leve. Jeg er virkelig enig med det.

Jeg leste & hørte mange historier i januar

I januar var mannen og jeg i kino & vi så på Jumanji 2. En virkelig spennende historie. Da var det så klart at vi måtte også ser den første del en gang til. Dessuten er vi i gang med å se på de gamle episodene av Roseanne. Vi er nå i gang med den siste season. Etter min mening er det den dårligste av alle. Jeg så for den 100. gang Eat, Pray, Love og elsker filmen ennå. Etter jeg leste boken måtte jeg ser filmatisering av The remains of the day – men det var i forhold til boka skuffende.

I januar hadde jeg relativ ofte lyst til baking – og så tok jeg meg tiden til det. Jeg lagte til juletrefesten muffins med nissenluer, skogsbærsmåkaker og i denne uka bakte jeg den første gangen i livet surdeigsbrød. Inspirasjon derfor fikk jeg av boken om hygge.  I øyeblikk drikke jeg også virkelig mye te – men finnes da noen bedre en å bruke tiden med en bok og en kopp te?

te, bok & steralinlys -ikke so feil hos en vinterdag

Det er aldri feil med småkaker

På nett fant jeg denne oppskrift til knekkebrødpizza. Og jeg må teste denne blodorangsjekake. Og jeg har virkelig lyst til å lage en gang denne type banangrateng.

Jeg likte å lese innlegg om de 5 kvinner som  begynte helt nytt på jobben. Og denne innlegg med 3 spørsmål om livet var tankevekkende for meg. De passer veldig bra til min periode av omorientering.

Filmen om Alzheimer fra Esslust viste meg å være sann med å passe enda bedre på vår næring. Dessuten fant jeg en god del av mine tanke i denne video om rasisme. Og det slutt finnes da ingen andre mulighet til meg – jeg må kun lage en gang Beignets.

Vi ser oss i februar.

Mange hilsen

Janine