Når du står opp på mandag og da finnes 3 overmodene banan i fruktkurven, har du faktisk kun en mulighet til å starte uken: Gå, rett etter frokosten, til kjøkken, bland mel, egg, olje & nevnte banan og gleder deg etterpå over den herlige lukten av banankake i din leilighet.

Da har du lyst til? Da har jeg her, uten mange ord, oppskirften. Jeg bakte kaken i en brødform, men jeg tenker deigen passer også veldig bra til muffins. Men da må du tilpasse baketiden. 🙂 Dessuten fant jeg i kjøkkenskap små sjokoladhjerter – og siden (som det gjaldt allerde hos de skogsbærsmåkakaer) også her gjelder motto: Det er ikke virkelig en kake når det er uten sjokolade, hev jeg de under deigen. De smeltet selvølgelig, men så fikk jeg vittige punkter og kaken smaker litt etter sjokolade.

For en banankake trenger du:

 • 3 egg
 • 200g sukker
 • 1,5dl olje
 • 3 overmodene banan
 • 300g mel
 • 1ss bakepulver
 • (50g sjokoladehjerter)

Og det er tilberedning:

 • Bland sukker & olje
 • Gi egg enselig til
 • Mas banan & gi de til den sukkerblanding.
 • Bland mel & bakepulver  og sil det i den sukkerblanding.
 • Rør til du har en jevn deig.
 • (Heve de sjokoladhjerter under)
 • Deigen fyller du i bakeformen. (Pensel bakeformen først inn med litt olje og mel.)
 • Bake kaken i 45 minutter hos 175°C.

Hvis du liker det, kan du forsjkønne kaken med melis, sjokolade- eller sitronglasur.

Jeg håper du har en virkelig fin mandag. ♥

Mange hilsen

Janine